Okulumuzda Yeni Bir e-Twininng Projesi Başlıyor

80.Yıl İlkokulunda Yeni Bir e-Twininng Projesine Başlıyoruz.

Projemizin İsmi : Formula of Happiness:Happy School Happy Children

14.02.2024 37

14-02-2024

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında okulumuz 2-D sınıfı öğretmeni Hamza KARADAĞ tarafından yürütülecek olan e-Twininng projesi “Mutluluğun Formülü: Mutlu Okul, Mutlu Çocuklar (Formula of Happiness: Happy School, Happy Children)” başlıyor. 9'sı Türk, 3'ü Yunanistan, 3'ü Romanya, 1'i Hırvatistan vatandaşı olmak üzere 16 ortaklı bu projemizde "Eğitim sadece bilgi ve becerileri öğretmekle kalmaz, aynı zamanda öğrencilere güvenli ve destekleyici ortamlar sağlama sorumluluğunu da içerir. Okullar öğrencilerin sosyal ve duygusal gelişimi açısından kritik öneme sahiptir. Okul ortamında kendini güvende hisseden öğrencilerin akademik ve kişisel başarıya ulaşma olasılıkları daha yüksektir. Bu ortamda sağlıklı ilişkiler geliştirir, öğrenmeye daha fazla katılır ve hayatın zorluklarına daha hazırlıklı olurlar. Bu proje, okuldaki mutluluğun temel taşlarına odaklanarak öğrencilerin duygusal refahını artırmayı, olumlu davranışları teşvik etmeyi ve öğrenciler arasında güçlü bir dayanışma oluşturmayı amaçlamaktadır." Ayrıca okuldaki refahı destekleyen çeşitli etkinliklerle öğrencilerin birbirleriyle etkileşimini arttırmayı, kültürlerarası bir anlayış oluşturmayı ve olumlu bir okul atmosferi yaratmayı amaçlamaktadır. Proje boyunca ögrenciler yapılacak etkinlikler ile Web2.0 araçlarını kullanarak teknoloji konusunda da gelişim kaydedeceklerdir.